zoals bekend zijn grote en kleine bouwclubs al maanden druk in de weer om met Carnaval hun Carnavalswagens in vol ornaat door ’t Faantelaand en/ of Potteschijterslaand  te kunnen sjouwe.

Als vanouds organiseert de Oud PrinseGarde van ’t Faantelaand twee weken voor Carnaval de Open Dag Bouwhal.  Dit jaar op dus op  zondag 5 februari a.s.

Bouwwal halla de Pontonnier staat  stampesvol  met de mooiste  bouwwerken!  Alhoewel men altijd welkom is in de bouwhal, wordt tijdens deze open dag aan iedereen extra gelegenheid gegeven een kijkje te komen nemen. Via een speciaal uitgezette  route lopen  bezoekers langs  de bouwplekken van carnavalsverenigingen  Tjop Tjop, de Partyboys, de Gataope, de Pleeboys, de Faant, en  de Laoileeuwkes. Ook de Grotste Faant, het carnavalssymbool van ’t Faantelaand,  is in deze hal in aanbouw. De jeugd doet dapper mee. De bouwclubs zelf kunnen volop uitleg geven over wie zij zijn en wat en hoe zij al die maanden aan het bouwen zijn.

Om 11.11u zullen Zijne Hoogheid Prins Bertus d’n Leste en Jeugdprins Seth van ’t Faantelaand deze Open Dag  hoogstpersoonlijk openen. De SLOG-uitzending  ’ Joore laat het horen ‘ wordt vanuit de bouwhal uitgezonden en ‘s middags blaost Blaoskapel de Zwervers het grind van het dak.

Ook is er een “Koek en Zopie”-hoekske  voor een lekker bakske koffie, thee, koek, frisdrank, versnaperingen, etc.  Alcohol zal niet geschonken worden, dat zijn de regels van het huis. Ook aan de jeugdige bezoeker wordt gedacht.

De toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom. Op zondag 5 februari, tussen 11.00 en 16.00u.

Bouwwal halla de Pontonnier,  Baileybrugweg in Raamsdonksveer (Keizersveer).