Mijn naam is Prins Bertus d’n leste.

Dun leste omdat ik bijna op ieder feestje als een van de leste de deur uitstap.
 
Ja, ik prins van het Faantelaand.
Wie had dat kunnen bedenken, ikke nie in ieder geval. Ik heb er ook even goed over na moeten denken, maar met mijn liefde voor carnaval kon ik niet anders als hier vol voor gaan.
 
Ik wil dan ook de commissie prinseroile bedanken dat ze het vertrouwen in mij hebben om komend jaar prins van het Faantelaand te zijn. 
Dan de commissie prinseroile op de kiosk voor dit prachtige evenement.
Vorig jaar zijn jullie gestart met deze nieuwe opzet en ik denk dat dit zeker een aanwinst is voor het Faantelaands carnaval.
Ook kijk ik ontzettend uit naar de andere evenementen, zoals bijvoorbeeld 4 weeke vuraf en het Sauwelweekend. Ik weet dat er daar wat veranderingen plaats gaan vinden, dus ik ben heel benieuwd. 
 
Voor mij en voor velen van jullie is de optocht het hoogtepunt van de carnaval.Ik kom regelmatig in de bouwhal. Er is nog werk zat, maar als ik zie wat er nou al staat… dan beloofd het een prachtige optocht te worden. 
Het is alweer 3 jaar geleden dat de optocht hier door t Fèr reed, dus ’t wordt onderhand welles tijd dat we de staten in het Faantelaand weer kleur gaan geven.
Aan alle verenigingen, de COR en andere vrijwilligers heel veel succes met de voorbereidingen. Laten we er met z’n allen een mooi carnavalsjaar van gaan maken.