Mijn naam is Prins Nelis d’n Irste.

 

Afgelopen voorjaar krijg ik een telefoontje of ik prins van t Faantelaand wil worden.  Redelijk verbaast hing ik de telefoon op en kreeg ik wat bedenktijd. Ik stelde vooral mezelf de vraag… waarom ik? Ik zit toch niet bij een carnavalsvereniging? Ik bouw toch geen wagens? Maar de overtuiging van de prinsenroile commissie waarom en de eer hebben me uiteindelijk geen moment doen twijfelen. Ook de steun van het thuisfront bevestigde dat ik deze kans moest pakken.

 

Ik ben geboren en getogen in dit prachtige dorp, ik ben graag onder de mensen en gezelligheid is mijn belangrijkste drijfveer. Ik organiseer graag dingen waarmee ik de mensen uit t Fer een mooie dag kan bezorgen. Daarom vind ik het ook een eer dat ik komend jaar Prins van het Faantelaand mag zijn.

 

De belevenis van de afgelopen maanden was al een prachtige aanloop, naar hopelijk nog iets veel mooiers. Het was heerlijk om af en toe te mogen lachen in mezelf, als er iemand weer een naam noemde waar ik bij stond. Of als ik met mijn vrouw een uitzending van de SLOG aan het kijken was op zondag. Ik ben heel erg dankbaar voor de steun van de prinsenroile commissie, de regelairs, de cor. Het vertrouwen wat ik van hun heb gekregen voelt heel fijn. Daarvoor echt oprecht mijn dank! En niet vergeten in het bijzonder een vriend van mij te bedanken, voor het maken van het lied wat jullie zojuist hebben gehoord.

 

Maar even alle gekheid op een stokje. Ik ben vooral heel nieuwsgierig wat er allemaal komen gaat. Wat speelt er nog meer op de achtergrond. Hoe gaat het in de bouwhal? Wie zijn de gezichten achter de energie die erin word gestoken. Ik zal hier de komende periode achter komen. Als ik zie wat hier vanavond weer word neergezet word carnavalsjaar 2023-2024 voor mij en hopelijk ook voor jullie om nooit te vergeten!