Hoi Faanten,

Mijn naam is Prins Bertus d’n leste.
Dun leste omdat ik bijna op ieder feestje als een van de leste de deur uitstap.
Ja, ik prins van het Faantelaand….wie had dat kunnen bedenken, ikke nie in ieder geval.

Ik heb er ook even goed over na moeten denken, maar met mijn liefde voor carnaval kon ik niet anders dan hier vol voor gaan. En wat is het een eer dat ik dit jaar jullie prins mag zijn.

Maar ik zal me eerst eens effe voorstellen.
Mijn naam is Bert-Jan van Groezen, 52 jaar jong en getrouwd met Marsha. We hebben 2 kinderen, Tessa en Jelle. Ik ben geboren in ut Fèr en opgegroeid in Den Berg.

Vroeger bij mijn ouders thuis mocht de tv alleen op dun Duitser met carnaval en dat vond ik geweldig al die praalwagens waar kilo’s snoep vanaf werd gegooid.
Al op jonge leeftijd bouwde ik mee met de carnavalswagens bij buurtvereniging de Koepoort en daar ben ik met het carnavalsvirus besmet geraakt.
In mijn tienerjaren ging ut Fèr steeds meer aan mij trekken, hier maakte ik mijn vrienden en ben ik gaan samenwonen.
Toen we met onze vriendengroep op carnavalszondag als prins met gevolg bij de Praktijck binnen stapten stelde Marco voor om een vereniging te beginnen.
Tjop Tjop was geboren en ik ben vanaf het eerste moment betrokken geraakt bij de bouw van onze carnavalswagens. Ik kan er ook enorm van genieten als ik anderen in de bouwhal bezig zie met hun creaties, het is geweldig om te zien hoe ideeën tot leven komen.


Ik doe ook bijna ieder jaar mee met het blère (4 weeke vurraf). Ik kan net zo goed zingen als de andere deelnemers, dus dat maakt het wel zo leuk.
Ieder jaar kijk ik weer uit naar het sauwelweekend, waar al jaren op hoog niveau de ton wordt gevuld met kletspraat door jong en oud. Met veel plezier schrijf ik samen met Marsha de sauwels voor ons Jelle. Daar gaat wel enorm veel tijd in zitten, maar als hij dan in de ton zijn verhaal doet en ik zie het publiek lachen dan geniet ik. Omdat ik sauwelen echt geweldig vind, ben ik de laatste jaren ook actief in de volwassen sauwelcommissie.

Elk jaar bedenk ik een motto, altijd zonder succes. Maar nu 2 jaar op rij kan ik zeggen dat ik het motto verzonnen heb, namelijk “Wai zen nie te houwe” en “Wai kenne gin grenze”.
Het is heel bijzonder dat je die zinnen overal weer tegen komt en ik ben erg benieuwd hoe creatief er dit jaar met dit motto omgegaan wordt.

Beste Faanten, dit gaat voor mij een heel bijzonder jaar worden. Ik hoop jullie tegen te komen bij een van de mooie evenementen die er in ut Faantelaand worden georganiseerd.
Maak er samen een megafeest van want carnaval is van ons allemaal, wai kenne gin grenze.

3x alaaf Prins Bertus d’n Leste