Afgelopen zaterdag 28 en zondag 29 januari kon er weer volop gelachen worden in de Witte Leeuw.
Op beide middagen stonden daar de 6 talenten Sem van Suntenmaartensdijk, Liv de Kort, Jesper Vissers, Tom van Uijen, Keet de Kort en Luc Fijneman in de ton om hun sauwel aan het aanwezige publiek te laten zien.

Op zaterdag ging Luc Fijneman als Thuur Frituur er met de winst vandoor, hij sleepte hiermee de Jan Kuijpers bokaal in de wacht.

Afgelopen november (toen het jeugdsauwelen van 2022 werd ingehaald in de vorm van een 1-daags evenement) wist Luc deze bokaal ook te bemachtigen.
Hij moest hem wat sneller dan gebruikelijk weer inleveren, maar mag de wisselbokaal nu een heel jaar op zijn kamer zetten.

Luc mocht in de avond ook de zaal opwarmen bij het 14+/volwassenen sauwelen, eveneens in de Witte Leeuw.

Jesper Vissers, als taxichauffeur de witte Theo, werd tweede en Tom van Uijen als Bakker Tuinbroek sleepte de 3e prijs in de wacht.
Ex aequo 4e prijs was er voor Sem van Suntenmaartensdijk als Hippie de beroepsactivist, Liv de Kort als Zieke Martens en Keet de Kort als Floor Vink.

Een prachtige eerste middag, onder muzikale begeleiding van hofkapel de Smulnarren uit Oosterhout en met optredens van de Rythym Sticks en de dansmariekes en wapendrager van de jeugdraad.

Tijdens de zondag stonden alle jeugdsauwelaars met nog meer enthousiasme in de ton!
Nóg meer straalden zij en het publiek werd weer vermaakt met de sterke en prachtige sauwels.
Op deze dag ging Jesper Vissers er met de 1e prijs vandoor, hij mag op carnavalsmaandag (20 februari) optreden bij D’n Boel Plat bij Boelaars.
Luc Fijneman werd 2e en Tom van Uijen pakte weer de 3e prijs.
Sem van Suntenmaartensdijk werd net als Keet de Kort en Liv de Kort ex aequo nummer 4 en hij nam, vanwege het bereiken van de jeugdtonpraterspensioensgerechtigde leeftijd, afscheid van de jeugdsauwelton. Hopelijk gaan we hem met z’n allen terug zien in de 14+ ton.

 

Er waren prinselijke onderscheidingen van Prins Bertus d’n Leste voor jeugdprins Seth, samen gaan zij er ongetwijfeld een fantastisch carnavalsjaar van maken.

Ook ontvingen Lydia van Uijen en Lonneke Gamers een prinselijke onderscheiding voor hun 11-jarig jubileum bij de jeugdsauwelcommissie.
Kristel Zijlmans en Karlijn Fens (welke afscheid nam van de commissie) kregen een prinselijke onderscheiding vanwege 22 jaar bij de jeugdsauwelcommissie.

De zondagmiddag werd muzikaal ondersteund door Opleidingsorkest Koninklijke harmonie de Eendracht. De presentatie was beide middagen in handen van Kristel Zijlmans en het geluid werd verzorgd door Werner van Elst.