Afgelopen zomer heeft Jos van Esch te kennen gegeven dat hij het nu echt genoeg vond als Regelèr en diende daarop zijn ontslag in bij Prins Jacobus d’n 26e en het COR bestuur wat op zoek is gegaan naar vervanging.

Jos van Meer en Stefan van Hoof

Afgelopen vrijdag op de ellufde van de ellufde bij het Prinseroile oep de Kiosk heeft de Regelèr Jos van Esch daarop officieel zijn ontslag gekregen. Het bestuur van carnavalsorganisatie Raamsdonksveer (COR) heeft deze taak mogen uitvoeren en heeft direct daarna een nieuwe Regelèr of eigenlijk twee nieuwe regelèrs aangenomen. Jos van Meer & Stefan van Hoof hebben bij het bestuur gesolliciteerd op deze functie. Wai kenne gin grenze dus heeft het bestuur besloten om ze allebei aan te nemen en zijn vrijdag officieel benoemd tot Regelèr van ut Faantelaand.

“Jos van Esch heeft in één jaar meer prinsen versleten dan alle regelèrs in voorgaande jaren” zo schrijft hij zelf in een brief aan het bestuur.

Jos van Esch

Jos is regelèr geworden nadat zijn voorganger Laurens Verschuuren hem had gevraagd omdat hij zelf Prins Laurentius d’n 25 van ut Faantelaand zou worden en dus geen regelèr meer kon zijn. Jos dacht, één jaar moet wel kunnen zij het niet dat het dat jaar een bijzonder en stormachtig jaar werd en met 2 jaar daarna oep d’n dam carnaval vieren heeft hij eigenlijk nooit een echte carnaval gehad. Ondanks dat heeft hij zeker kunnen genieten, nu kan hij weer meer tijd door brengen met zijn gezin en uiteraard is hij erbij met de raad van Elluf.

Jos da ge bedaankt zait dè witte!

Jos & Stefan, die nieuwe regelèrs, heel veel succes, wijsheid maar bovenal veul leut! Het COR bestuur