oud prinsen

op .

Prins Slinger d'n Leste

Prins Mart d'n Vaifde

Prins Bram

Prins Harry dun Irste

Prins Jozeverus

John Allegro dun Irste

Prins Krienus dun Irste

Prins Isidoor d'n irste

Prins Reinier D’n  Irste

Prins Jan den Eerste

Prins Bert I


Prinselijke naam: Prins Harry dun Irste

Gaat door het leven als: Harry van Avendonk

Prins van/tot: 2011-2012

Maakte o.a. het volgende mee

Daar was dan het moment dat ik gevraagd werd en waarover ik eigenlijk niet over na hoefde te denken. “ Wil jij het komend jaar de prins van ut Faantelaand worden waarop ik volmondig met ja antwoordde.

-een datum om nooit meer te vergeten:  11-11-11

-De bekendmaking in Oscars in het bijzijn van 650 carnavalsvierders (kippenvel)

-Een raad van elf met de Dansmariekes o.l.v. Laurens waarbij ik me veilig en prettig heb gevoeld. Ze stonden altijd voor me klaar. Jongens en meisjes, ontzettend bedankt

-Het bezoek bij de commissaris v.d koningin in het Provinciehuis in Den Bosch met alle prinsen van Brabant

-Mijn eigen dochter Marieke als Dansmarieke. Iets om trots op te mogen zijn als vader.

-Al die evenementen waar je als Prins een deel van uit heb mogen maken.

-Evenementen die door de COR met hun vrijwilligers zijn georganiseerd. Geweldig mensen, bedankt voor de fijne samenwerking.

-En om niet te vergeten mijn muzikaal afscheid als Prins op de kiosk. Hier had ik naar toegeleefd. De gehele carnavalsperiode mijn trompet niet kunnen gebruiken en dan toch dat moment om samen met al die Faanten mogen beleven. Met als toepasselijke nummer:

“I did it my way “

Ik deed met op mijn manier waarvan ik hoop dat ik het goed heb gedaan als Prins. Faanten en Faantinnen, jullie allen hartelijk bedankt dat we samen een geweldig jaar hebben mogen beleven en een wijze raad aan mijn opvolger: GENIER ERVAN EN DOE HET OP JOUW MANIER, HET IS ZO VOORBIJ!  
alaaf alaaf alaaaaaaaaaaaaaaf   PHDI Prins Harry Dun Irste

naar boven


Prinselijke naam:Prins Jozeverus

Gaat door het leven als: Marco Peters

Prins van/tot: 2010 / 2011

Maakte o.a. het volgende mee:

Mijn eerste woorden richting Prinsenroil Commissie; Hoe komen jullie bij mij terecht.Maar wat een eer vond ik het om Prins van ’t Faantelaand te zijn. Zonder een evenement tekort te doen want het was ECHT allemaal top, wil ik er toch een paar uit lichten.

-          Mijn eerste officiële optreden tijden het blèrconcours (heel onwennig)

-          Het Gemeentehuis (1 groot feest met onze 3 kernen)

-          De Kerk (indrukwekkend)

-          Dinsdagmiddag Riethorst / Kloosterhoeve (het enthousiaste van de bewoners)

Maar ook de zondagochtend samen met Lauwke (d’n adjudant), Ronald Broeders en Hanno en Niek, aaier bakku voor alle wagen bouwers (sorry voor de cape en de veren van de steek). En dan aansluitend samen met Jeugdprins Jim de Rappe en onze Raden naar Kerkzicht om daar de aller jongste deelnemers van de optocht te voorzien van soep en broodjes (harstikke bedankt Ellen), onder het mom van DE WERMING UP in éé’n woord geweldig.   
En dan sta je daar dinsdagavond op de kiosk en gaat de Grootste Faant de fik in dan weet je dat jou taak erop zit als Prins van ’t Faantelaand

Rest mij alleen nog een woord van dank uit te spreken naar alle vrijwilligers, Faanten, eigenlijk naar iedereen dus, die er voor mij een niet te vergeten carnavalsjaar van hebben gemaakt.

Wijze raad voor de carnavalsvierder: Carnaval da zit nie in oew pakske, in oew pruik of in oew boerenkiel.

Ge kunt oe nie meej carnaval bekleeje, Carnaval, da zit diep in oew ziel.

naar boven


Prinselijke naam:Prins John Allegro dun Irste

Gaat door het leven als: John Meijer

Prins van/tot: 2009/2010

Maakte o.a. het volgende mee: Allereerst natuurlijk de verbazing dat ik gevraagd werd als Prins! Man, wat was ik verrast! En toen het Prinseroile in mijn Kikkerpak. De hele middag presenteren en daarna iedereen verbazen met mijn Prins zijn. Vele mooie momenten meegemaakt en hier denk ik nog heel vaak aan terug. De optocht op de mooie nieuwe Prinsen wagen, met de jeugdraad een liedje gemaakt een hele dag, het bezoek bij CV de Faant(!) onvergetelijk! Het bezoek aan de Riethorst, de Kloosterhoeve…..etc.etc.etc. Maar vooral de waanzinnige tijd met de Raad. Wat hebben we ontzettend veel gelachen en….ja op Dinsdag gehuild…..het was voorbij….

Nu zijn het de meest mooie herinneringen uit mijn leven geworden en dat meen ik oprecht! Wat waanzinnig om hier Prins te mogen zijn.

Ook vind ik het nog steeds bewonderenswaardig hoeveel mensen zich vrijwillig inzetten voor ons Carnaval. Dit is bijna geen “hobby” meer te noemen maar een levensdoel als je het mij vraagt! Hulde! Maar ook “Hulde” aan alle Faanten die mij zo geweldig hebben onthaald en me hebben ondersteund!

Carnaval zal voor mij nooit meer hetzelfde zijn……

Wijze raad voor de carnavalsvierder: Doe maar eens GEK, dan doe je normaal genoeg! Allaaf!

naar boven


Prinselijke naam:Prins Krienus dun Irste

Gaat door het leven als: Hans Leijten

Prins van/tot: 2002/2003

Maakte o.a. het volgende mee:De mooie opkomst midden tussen de Galibent tijdens het Prinseroile en de verrassing voor het publiek (en mijn familie) dat ik daar als Prins van Ut Faantelaand kwam te staan. Heel bijzonder was de brunch georganiseerd op de zondag van carnaval door harmonie De Eendracht, aan Het Block bij mij voor de deur en niet te vergeten de vrouwenraad op de maandag. Kortom 2002/2003 was werkelijk het mooiste carnavalsjaar uit mijn leven.

Wijze raad voor de carnavalsvierder: Geniet van het leven en laat je op tijd verrassen, dat maakt het leven mooi.

naar boven


 prinselijke naam: Prins Isidoor d'n irste

gaat door het leven als:Hans Bloemsaat

prins van/tot: 2000-2001

maakte onder andere het volgende mee:
Vele leuke momenten o.a optreden tweede v.d. raad, pastor die vraagt of ik vaker wil preken, massage van Andy Marcelissen. Tijdens het overhandigen van de Sleutel van Faantenlaand twijfelde burgemeester Meijer of hij mij de sleutel wel kon geven, daar ik mijn scepter op de katheder had laten liggen, na wat vijfen en zessen kreeg ik hem. Ik heb deze sleutel na laten maken en een van de twee sleutels zodanig bewerkt dat het leek dat onze hond Kobuske hem kapot geknauwd had. Bij het inleveren op de kiosk vertelde ik dat ik de sleutel netjes op mijn nachtkastje bewaard had maar dat Ons Kobuske waarschijnlijk door te weinig aandacht en eten,tjidens de carnaval, hem kapot geknauwd had. Jaren later spraken mensen mij daar nog op aan.

Wijze raad voor de carnavalsvierder:
Humor, plezier don't worry be happy voor iedereen.Groet, Isidoor

naar boven


Prinselijke naam: Prins Reinier D’n  Irste

Bekend als: Wout van Roosmalen

Prins van/tot: 1997 / 2000

Maakte o.a. het volgende mee: Vanuit de bestuurs zetel werd het een  Prinselijke zetel

Heel bijzonder was dat de benoeming tot  Prins van Ut Faantenlaand in Sandokan gebeurde, nu Oscars.   De zaal was voor het  Prinseroile   eenmalig geopend. De mooiste herinneringen zijn wel de optochten, de kerkdiensten en de bezoeken aan Prisma. De optocht, hoog in het kraaiennest,  en dan al die mensen langs de kant. Dat was een geweldige ervaring. In de jaren als Prins werd de Raad van Elf  een hechte groep waarmee ik  veel plezier en ook verdriet gedeeld heb.  In 2009 hebben we een reunie gehouden, waar allen oud -leden van de raad aanwezig waren.  Niet vergeten ben ik dat onze regeleer , Willem Roest, met een ernstige ziekte geconfronteerd werd.   Prins Reinier D’n  Irste  was de laatste Prins  die 3 jaar de scepter gezwaaid heeft.

Wijze raad voor de carnavalsvierders: Blijf jezelf.

naar boven

 


Prinselijke naam: Prins Jan den Eerste

Gaat door het leven als:Jan van Brummelen

Prins van/tot: 1988 t/m 1990

Maakte o.a. het volgende mee:
Via gemeentelijke contacten én contacten met de Stichting Raamsdonkse Karnaval (SRK) bleek het mogelijk om het carnaval op de vrijdagavond voorafgaande aan het leutfeest op het gemeentehuis officieel te openen. De eerste keer in 1988 was een unieke gebeurtenis. Speeches van hoog niveau van Jo van Strien (voorzitter SRK) Hans Bloemsaat (voorzitter COR) burgemeester Schouten en gesauwel van Prins Huubke van Turnhout maakte deze avond tot een succes.

 

Goede herinneringen bewaar ik aan de beste regelaer van de wereld, mijn steun én toeverlaat Sjaak van den Kieboom, die naast mij zat op een prominente plaats in de Raadzaal van het Gemeentehuis. Burgemeester Schouten had het niet zo op confetti en dat heeft hij geweten…

 

De sleuteloverdracht vond toen nog plaats op de kiosk omdat Burgemeester Schouten vond dat dat in de openbaarheid diende te gebeuren.

 

Wijze raad voor de carnavalsvierder: Het leven is waard om geleefd te worden.

naar boven


prinselijke naam:Prins Bert I

gaat door het leven als: Bert van den Kieboom

prins van/tot: 1976 - 1987

maakte onder andere het volgende mee: Op 16 januari 1982 had ik als Prins Bert I de eer om bij de 50ste start van de Rally van Monte Carlo vanaf 'De Dôme' (koepel Toyota) drie wedstrijdwagens af te vlaggen. Dit alles in aanwezigheid van onder andere enkele prominenten uit de rallywereld. Via radio en tv werd uitgebreid aandacht besteed aan deze start. Ik was onder de indruk van de blijdschap van president-direkteur Louwman en voorzitter KNAC Corsmit nadat ze van mij een prinselijke onderscheiding ontvingen. Wat een relatief eenvoudige onderscheiding voor mensen kan betekenen.

Wijze raad voor de carnavalsvierder: Leer van gisteren, droom van morgen en ... LEEF VANDAAG!

naar boven