Prins Jannes D”n Irste

op .

Beste Faanten en Faantinnen,

 Klik hier

Beste Faanten en Faantinnen, eindelijk mocht het afgelopen zaterdag bekend worden, ik werd gepresenteerd als de nieuwe prins van Ut Faantelaand bij zalencentrum Boelaars tijdens het 11-11 bal.

Genaamd “ Prins Jannes D”n Irste “

Afgelopen voorjaar werd ik benadert door het prinsenroile comite met de vraag “wulde gij de scepter hanteren komend carnavalsseizoen “.

Ik stond op het punt om af te reizen naar Alpe d'HuZes om me in te zetten voor het KWF, dus ik vroeg bedenktijd tot na die week.Jeugdprins Marijn en Prinses Anne

In Frankrijk wilde ik er wel eerst effe over nadenken en overleggen met het thuisfront, na 1 minuut had ik toestemming om me volledig op mijn nieuwe taak te richten carnaval 2017/2018. Het is als rasechte Faant toch een eer om prins van ut Faantelaand te mogen zijn.

Na terugkomst werd ik meteen weer benadert door het comité en gaf ik aan ervoor te gaan. Vervolgens werden op geheime locaties de plannen gemaakt om mij te presenteren en de hints te maken voor de aanloop naar de presentatie. De aftrap was grandioos afgelopen zaterdag ,wat een warm welkom door de aanwezigen die eerst op het verkeerde been gezet waren door Prins Dre.

Met het uitdelen van de prijzen aan de winnaars van het bléren en de verbroederingsprijs werden de eerste officiële taken meteen ingezet. Zondag meteen door met het presenteren van de jeugdraad van het faantelaand, na een spannende middag werd bekend dat de raad vertegenwoordigd wordt door Prins Marijn en Prinses Anne.

Met andere woorden , Carnaval 2017 /2018 is begonnen en we gaan er een heel mooi jaar van maken samen met de grote raad en de jeugdraad en natuurlijk alle verschillende commissies die de COR heeft, van den optocht/sauwelen/14+ en jeugdsauwelen enz enz…. Faantelaand door mij altijd vertegenwoordigd als “Ût Volendam van ût zuiden “
als ik buiten de dorpskern treed zal ik hopelijk terug kunnen kijken op een fantastisch Carnaval 2017/2018.

Met de feestelijke groetjes “ Prins Jannes D”n Irste "